یکی از خوشمزه ترین میوه های تابستانی خربزه است و طرفداران زیادی دارد، که برای سلامت انسان مفید و پر از ویتامین های گوناگون مانند A و B و C و کلسیم است. از عصر قدیم تا کنون از خربزه خشک برای درمان بیماری ها استفاده می شود و در این مقاله سعی می کنیم خاصیت و ضرر های خربزه خشک برای بیماری های مختلف را معرفی بکنیم.
خواص خربزه خشک
خربزه خشک خواص درمانی دارد در اولین قدم می خواهیم با میوه ی خربزه بیشتر آشنا شویم: خربزه در گروه صیفی جات طبقه بندی می شود، گیاه خربزه دارای ریشه ی رونده است و بوته اش به صورت کوتاه و کشیده شبیه به بیضی روی زمین قرار می گیرد. خربزه ها دارای دو نوع هستند.( رنگ زرد و سبز راه راه )
خربزه خشک در کاهش مشکلات قلبی، ترمیم سلول های بدن و کنترل وزن مورد استفاده قرار می گیرند. خواص، عوارض و مضرات انواع این گیاه برای مردم قابل توجه است. یکی از پر طرفدار ترین خربزه ها خانواده ی ملون ها هستند، این میوه شیرین و پر آب است، در اول اردیبهشت برداشت آن شروع می شود و تا اوایل شهریور ماه ادامه دارد.
خربزه ها دارای مواد مفیدی مانند مواد معدنی و مغذی هستند و از آن ها برای درمان برخی بیماری ها استفاده می کنند، خربزه طبع گرم و خشک دارد. خربزه ی خشک دارای ارزش غذایی فراوان است به گونه ای که پتاسیم و کلسیم قابل توجه ایی را به بدن منتقل می کند، مشهور ترین خربزه ها در مشهد وجود دارند .
خربزه به صورت طبیعی فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کنند که در درمان و پیشگیری از بعضی بیماری ها به کار می رود. خربزه ها هر مقدار که شیرین تر باشند طبع گرمشان بیشتر می باشد و ۹۰ درصد این میوه از آب تشکیل شده است.
برخی از خواص خربزه ی خشک: کاهش ریزش مو حتی برای برخی از مو ها به صورت کراتین عمل می کند و آنها نرم و براق می کند، برای زنان در زمان قاعدگی موثر است و باعث کاهش درد آنها می شود، درد دندان را تسکین می دهد، ضد التهاب است و برای کنترل فشار خون بسیار مفید است.
زنانی که در زمان بارداری ویار خربزه می کنند و این میوه را می خورند، معمولا فرزند آن ها باهوش و زیبا می شود مخصوصا رنگ پوستشان را براق می کند و به طور طبیعی شیر مادران را افزایش می دهد علاوه بر آن ها برای خود مادر باردار هم بسیار مفید و موثر است، دم کردن ریشه ی خربزه همانند چای خربزه برای حل مشکلات ادرار به کار می برند و تخمه های خشک شده ی خربزه نیز برای افرادی که به کرم روده ها مبتلا هستند درمان موثری است.
خربزه خشک را برای تقویت سیستم ایمنی بدن هم به کار می برند، چرا که این میوه به صورت خشک سرشار از مواد مغذی و معدنی و انواع ویتامین ها است به همین دلیل برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است؛ خربزه حاوی مقدار زیادی از ویتامین c است به و در این صورت آنتی اکسیدان درون آن به مبارزه با عوامل بیماری زا مخصوصا عفونت ها بر می خیزد و تا حد امکان آنها را از بین می برد و در سلامت بیشتر بدن نقش به سزایی دارد. افزون بر ویتامین c وجود ویتامین A در سلامت چشم و بینایی تاثیر زیادی دارد، همچنین از خربزه ی خشک برای آرامش و درمان بی خوابی هم استفاده می شود و سیستم دفاعی بدن را به صورت قابل توجه بالا می برد.
خربزه خشک سلامت قلب و ریه ها تضمین می کند، پتاسیم موجود در خربزه خشک در کنترل فشار خون و سلامت قلب و عروق هایش بسیار تاثیر گذار است و به دلیل دارا بودن آدونوزین باعث رقیق شدن خون شدهدو از لخته شدن در عروق های قلب جلوگیری می کند و یکی از عوامل مهم در پیشگیری از سکته های قلبی به شمار می رود. ویتامینA که در خربزه ی خشک وجود دارد قسمت های آسیب دیده ی ریه ها را بازسازی و ترمیم می کند و پتاسیم موجود درون آن سبب می شود از میزان استرس و اضطراب کاسته شده و منجر به افزایش سیستم ایمنی بدن می شود.
فیبری که در خربزه خشک وجود دارد عامل جلوگیری بسیاری از سرطان هاست و در به دست آوردن وزن مطلوب و استاندارد هم نقش دارد. با ویتامین c با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.
از این میوه برای روشن سازی پوست و رفع اگزما نیز استفاده می شود، ویتامینA موجود در خربزه خشک باعث ترمیم سلول های پوست شده و هرگونه آلودگی آن را پاک می کند و سبب ترمیم سلول های مرده پوست می شود. با ویتامین c کلاژن مورد نیاز پوست را می سازد و باعث جوانتر شدن پوست می گردد و در درمان بیماری های پوستی مانند کک و مک و اگزما بسیار مفید است و آب خربزه مانند لوسیون برای پوست مخصوصا خارش و سوختگی عمل می کند.
خربزه دارای مضراتی نیز می باشد به دلیل قند گلوکز موجود در آن برای افراد دیابتی مضر است که مصرف بیش از حد خربزه قند خون را بالا می برد و سبب بر هم زدن تعادلش می گردد، چرا که مواد قندی این میوه با سرعت جذب خون می شود. برای افرادی که آلرژی دارند خوردن بیش از حد خربزه توصیه نمی شود چون باعث ایجاد گلو درد در این افراد خواهد شد و خوردن خربزه ی که هنوز نرسیده می تواند مشکلات گوارشی را به وجود آورد و سبب اسهال افراد نیز می گردد در این صورت افرادی که درد معده دارند بهتر است از خوردن این میوه خوداری بکنند. افراط کردن در مصرف خربزه برای طحال مضر است.
خربزه خشک حتی پوستش هم دارای خواص درمانی است، برای از بین بردن سنگ کلیه و مثانه و انگل استفاده می شود. که ابتدا آن را خشک می کنند و سپس پوستش را به صورت دم می کنند و آن را مورد استفاده قرار می دهند. همچنین در رفع گرفتگی های کبد و بهتر کردن کارکرد کبد تاثیر دارد؛ استفاده از بخور خربزه ی خشک می تواند ورم ناشی از سرما خوردگی و برفک چشم ها را که در اثر سرما خوردگی ایجاد شده را نیز رفع بکند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.